Video’s uit de Orange paper

Afbeelding voor Acture legt uit: hoe voer je een frequent verzuim gesprek?
Acture legt uit: hoe voer je een frequent verzuim gesprek?

Frequent verzuim het komt regelmatig voor en meestal een signaal dat er iets meer aan de hand is dan een griepje. Dan is het belangrijk om met je medewerker in gesprek te gaan. Deze uitlegvideo biedt daarvoor praktische inzichten.

12 september 2023 3:46
Afbeelding voor Acture legt uit: de Acture methode
Acture legt uit: de Acture methode

De Acture methode: de door Acture ontwikkelde methode is de snelste weg naar herstel. Ontdek hoe deze methode zieke werknemers intrinsiek motiveert om weer aan de slag te gaan en deel te nemen aan de arbeidsmarkt.

13 september 2023 4:26
Afbeelding voor Acture legt uit: driehoek van deskundigheid
Acture legt uit: driehoek van deskundigheid

In deze video legt arbeidsdeskundige Anna de ‘Driehoek van Deskundigheid’ uit. Deze driehoek bestaat uit drie belangrijke deskundigen: de bedrijfsarts, verzekeringsarts en arbeidsdeskundige, die samenwerken om de zieke medewerker te ondersteunen.

13 september 2023 3:26
Afbeelding voor Acture legt uit: wat doet een Arbeidsdeskundige?
Acture legt uit: wat doet een Arbeidsdeskundige?

In deze uitlegvideo gaan we dieper in op de rol van een arbeidsdeskundige. Anna Koenders, arbeidsdeskundige bij Acture neemt je hierin mee. Te midden van verschillende experts in het ziekteverzuimlandschap, ontdek je wat haar specifieke rol is.

13 september 2023 3:35
Afbeelding voor Acture legt uit: re-integratie
Acture legt uit: re-integratie

In deze video legt Rens uit hoe re-integratie essentieel is na een ziekmelding. Rens benadrukt Acture’s integrale aanpak en snelle schakeling tussen experts. Het doel is een ‘win-win-win-win’ situatie: tevreden deelnemers, oude en nieuwe werkgevers, en Acture zelf.

12 september 2023 4:11

Acture Orange papers

De droom van elke werkgever: gezonde, gelukkige medewerkers die goed werk leveren en plezier hebben in wat ze doen. Een organisatie kan van alles doen om dat te bereiken en om te voorkomen dat medewerkers ziek worden en uitvallen.

Wil je weten hoe je dit organiseert? Je vindt het terug in onze Orange Paper.