Heb je in 2022 een uitkering van Acture of Acture Bedrijven (voorheen ActivaSZ) ontvangen? Dan krijg je van ons een jaaropgaaf. Deze staat uiterlijk 1 maart a.s. in het portal van de uitkeringsspecificaties. Meer informatie

Veelgestelde vragen [Inloggen portal en jaaropgaven]

Onderwerpen:

    WGA

    Loonheffingskorting

  • Dit is zeker mogelijk, maar wij doen dit niet automatisch. Bij de eerste brief die je van ons ontvangt nadat je in de WGA bent ingestroomd, is een formulier toegevoegd waarmee je kunt aangeven of wij voor jou de loonheffingskorting toe moeten passen. De loonheffingskorting mag je maar bij één werkgever of uitkeringsinstantie laten toepassen. Het voordeel is het grootst als je deze toepast bij de partij bij wie je de meeste inkomsten hebt. Bij mensen met een WGA-uitkering kán dat de partij zijn die deze uitkering verstrekt. Maar naarmate je er beter in slaagt om bij een werkgever aan de slag te komen, neemt de kans toe dat je voordeliger uit bent door hem de korting te laten toepassen. Goed om in de gaten te houden dus als jouw gezondheids- of werksituatie verandert.

  • Ziektewet

    Loonheffingskorting

  • Arbeidskorting is de heffingskorting die je krijgt als je werkt. Meer informatie hierover vind je op de website van de Belastingdienst. Door arbeidskorting betaalt de werkende minder inkomstenbelasting over het inkomen. Door een wijziging in de wettelijke regels telt vanaf 1 januari 2020 de Ziektewetuitkering niet meer mee voor de hoogte van de arbeidskorting.

  • Als je van Acture een Ziektewetuitkering ontvangt, passen wij automatisch de loonheffingskorting toe. Dit doen we, omdat je de loonheffingskorting maar bij één werkgever of uitkeringsinstantie mag laten toepassen, en het voordeel het grootst is als je dit doet bij de partij bij wie je de meeste inkomsten hebt. Voor mensen met een Ziektewetuitkering is dit meestal de partij die deze uitkering verstrekt. Wil je niet dat wij de loonheffingskorting toepassen? Geef dit dan aan ons door. Vul hiervoor een Model opgaaf gegevens voor de loonheffingen van de Belastingdienst in en stuur deze naar ons op.