Als de opdrachtgever de opdracht niet actief stopt, wordt een uitzendovereenkomst bij ziekte van de uitzendkracht (fase A/1-2) niet meer beëindigd. En ben jij dus zélf verantwoordelijk voor de loondoorbetaling en begeleiding van de zieke uitzendkracht, zolang de uitzendovereenkomst duurt. Het maakt hierbij niet uit of je eigenrisicodrager bent óf publiek verzekerd bent bij UWV. Acture wil organisaties in de uitzendbranche graag helpen. Dit doen we door het aanbieden van twee nieuwe diensten:

  1. Begeleiding tijdens dienstverband van de zieke werknemer van bedrijven die ERD zijn of publiek verzekerd zijn
  2. Begeleiding tijdens dienstverband van de zieke werknemer van bedrijven die ERD zijn of publiek verzekerd zijn

“Uitzendorganisaties maken zich vooral druk om de loondoorbetaling. De verantwoordelijkheid voor het begeleiden van zieke uitzendkrachten wordt vaak onderschat.”

1. Effectieve begeleiding van zieke uitzendkrachten in dienst

Heb jij al nagedacht hoe jij jouw zieke uitzendkrachten straks zelf gaat begeleiden gedurende de looptijd van de uitzendovereenkomst? Dit vraagt om specialistische kennis en uitvoering van diverse taken. Acture neemt dit graag van je over! Wij ontzorgen jou volledig én bieden maximale grip op de kosten. Met een activerende aanpak en de beste service gaan wij voor de snelste route naar herstel. Waardoor jij je volledig kunt concentreren op jouw kerntaak: het succes van jouw organisatie vergroten.

Werk jij als uitzendorganisatie met arbeidsmigranten? Acture spreekt de taal van jouw medewerkers. Niet alleen is onze digitale casemanager er in verschillende talen. Ook werken er bij Acture casemanagers en bedrijfsartsen die onder andere Duits, Engels, Pools en Roemeens spreken. Wel zo prettig.

2. Uitbetaling Aanvullende Ziektewetuitkering

Vanaf 1 januari 2024 verzorgen wij de aanvullende Ziektewetuitkering voor uitzendorganisaties in het publieke bestel. Dit gehele proces nemen wij uit handen: van het informeren van de flexkracht, het bepalen van de hoogte van de aanvulling tot de uitbetaling ervan.

Kosten en persoonlijk advies

De kosten zijn afhankelijk van de duur van de afgesloten uitzendovereenkomst. Heeft jouw zieke uitzendkracht begeleiding nodig voor een periode van vier weken of voor de periode van twee jaar? Wil jij dat Acture vanaf de eerste ziektedag de begeleiding op zich neemt? Of wil jij pas gebruik maken van onze expertise als een uitzendkracht langer dan een week ziek is? Jij bepaalt!

Voor meer informatie of gericht prijsadvies, neem via onderstaande link contact met ons op. Wij plannen graag een vrijblijvend gesprek met je in.

Met een specialist van gedachten wisselen?

De nieuwe uitzend-cao heeft grote impact en vraagt om een goede voorbereiding én aanpassingsvermogen. Acture helpt jou daar graag bij!

Vraag een gesprek aan en ontvang persoonlijk advies