Maak kennis met Suheyla.

Suheyla werkt op onze afdeling re-integratie. In 5 jaar tijd heeft ze zich ontwikkeld van junior casemanager naar teamlead. Wat ze het leukste vindt aan haar werk? Dat ze volledig haarzelf kan zijn bij Acture. Lees hieronder het hele verhaal van Suheyla.

Suheyla

Casemanager re-integratie & teamlead

Waarom werk je bij Acture?
“Acture heeft een fijne, informele werksfeer waarbij je overal en bij iedereen kan aankloppen voor ondersteuning, vragen of gewoon om even te kletsen. Daarnaast is Acture ook altijd bereid om te investeren in persoonlijke groei en ontwikkeling. Acture streeft als marktleider altijd naar nieuwe ideeën, producten en diensten en daagt medewerkers ook uit om hierover mee te denken. Naast de dagelijkse werkzaamheden, vind ik het erg prettig om een steentje te kunnen bijdragen als het gaat om vernieuwen, optimaliseren en efficiënter werken. Zo word ik elke dag uitgedaagd en is er geen dag geweest waar ik mij heb verveeld.”

 

Kon je direct aan de slag, of moest je je nog flink bijscholen?
“Met al wat werkervaring op het gebied van WW, Ziektewet en WGA kwam ik ruim 5 jaar geleden in dienst bij Acture. Ik ben gestart in de rol van junior casemanager Ziektewet, naar medior casemanager WGA/WW en uiteindelijk doorgegroeid naar de rol van senior casemanager re-integratie. Om mijzelf verder te kunnen specialiseren op het gebied van Ziektewet, WGA en re-integratie, heb ik de afgelopen  jaren de opleidingen Regie op Verzuim, Regie op Ziektewet en Regie op Werkvermogen gevolgd.”

Cover voor
“Wij leggen de focus op de mogelijkheden.”

Hoe ziet een werkdag van de casemanager re-integratie eruit?
De casemanagers re-integratie zijn dagelijks bezig met het coachen, motiveren en activeren van deelnemers tijdens Poortwachter of met een WW-uitkering. Met als ultiem doel het begeleiden naar een nieuwe passende baan. Dit doen zij aan de hand van persoonlijke gesprekken op locatie of videobellen.

Wij leggen de focus op de mogelijkheden van een deelnemer en leveren maatwerk op basis van de hulpbehoefte. Daar waar dit nodig is bieden wij ondersteuning op het gebied van arbeidsmarkt oriëntatie, arbeidsmarktbenadering, netwerken, online vindbaarheid, sollicitatiebegeleiding en coaching. Dit leggen wij samen met de deelnemer vast in een persoonlijk re-integratieplan. Dit persoonlijk re-integratieplan wordt tussentijds aangevuld met de voortgang en bevindingen van zowel de coach als de deelnemer. Ook vindt er regelmatig een evaluatie plaats met de werkgever en de casemanager die het re-integratietraject bij ons heeft ingezet.”

 

Wat is je huidige functie?
Na 5 jaar als casemanager werkzaam te zijn geweest, was ik toe aan een volgende stap binnen mijn loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei. Sinds september ben ik daarom ook aan de slag gegaan als teamlead van de afdeling re-integratie. In mijn huidige functie ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het team, hou ik mijzelf bezig met het optimaliseren van de afdeling en processen en coach ik mijn collega’s om ervoor te zorgen dat zij ook het beste uit zichzelf kunnen halen.”

 

Wat vind je het allerleukst aan je werk?
Ik hou ervan om met diverse dingen bezig te zijn; van de dagelijkse aansturing en coaching van het team tot aan het optimaliseren van werkprocessen zowel binnen het team als team overstijgend. Constant uitgedaagd blijven is wat mij motiveert. Maar het allerbelangrijkste is dat ik volledig mijzelf kan zijn binnen de organisatie en dat iedereen elkaar respecteert. Ik werk al jaren met fijne collega’s en zal dat de aankomende jaren nog zeker blijven doen.”