Deel dit bericht:

In de Acture Griepgolf Monitor publiceert Acture wekelijks een update van de griepcijfers. Zo kan de ontwikkeling van de griep nauwgezet in de gaten worden gehouden. Ook maken we inzichtelijk wat de kosten zijn van de griepgolf voor BV Nederland.

Acture Griepgolf Monitor: Na lichte daling weer een stijging

Datum update: 27-03-2020

Uit de Acture Griepgolf Monitor blijkt dat de forse stijging in ziekmeldingen die vanaf februari is ingezet, nog niet klaar is. Begin deze week zagen we een daling in het aantal griep gerelateerde ziekmeldingen. Nu aan het einde van de week zitten we weer bijna op het niveau van vorige week.

Wat kost de griep tot nu toe?

De forse stijging in het aantal ziekmeldingen zien we ook terug in de kosten voor BV Nederland. Op dit moment liggen de kosten op 1,12 miljard. Het lijkt er op dat de griepgolf van 2017-2018 met een ‘kostenpost’ van 1,3 miljard euro al snel wordt gepasseerd.

Vergelijk met Noord-Brabant

In verband met de ontwikkeling rondom het Coronavirus publiceren we ook de cijfers van Noord-Brabant, op dit moment het gebied met de meeste besmettingen.

Ook in Brabant zagen we begin deze week een daling in het aantal griep gerelateerde ziekmeldingen en is nu weer een stijging ingezet.

Griepkosten – Noord-Brabant

De verzuimkosten in Brabant zijn met 232 miljoen ver boven die van 2017-2018 uitgestegen, waar dit in de rest van het land nog niet gebeurd is.

Over Acture

Acture is sinds eind 2008 actief op de markt voor private uitvoering van sociale zekerheid. Wij zijn gespecialiseerd in effectieve uitvoering van de Ziektewet én de WGA, voor de Nederlandse flexbranche. Met ruim 80.000 dossiers per jaar is Acture de grootste private uitvoerder van sociale zekerheid in Nederland.