“ Uit eigen ervaring kunnen ook wij aangeven dat in toenemende mate de overstap naar eigenrisicodragerschap Ziektewet wordt gemaakt ”

Steeds meer organisaties kiezen voor het eigen risicodragerschap zo staat vandaag in de Telegraaf te lezen. Maudie Derks van Acture is daar erg blij mee. Werkgevers met een loonsom boven de €15 miljoen kiezen massaal voor het eigenrisicodragerschap Ziektewet. Koplopers zijn het grootwinkelbedrijf, waar al bijna 80% van de ondernemingen zelf de risico’s draagt voor de uitvoering van de Ziektewet. Ook in de gezondheidzorg heeft recent een belangrijke verschuiving plaatsgevonden: ook hier ontdekken grote partijen de financiële voordelen van eigenrisicodragerschap.

Zoals in de Telegraaf valt te lezen stappen werkgevers vanuit  het grootwinkelbedrijven en de zorg massaal over naar het Eigenrisicodragerschap. Om zo zelf regie te hebben over de Ziektewet Flex kosten.

Volgens Mick Netiv, directeur van HR-risk consultant Robidus, hebben met name grote werkgevers veel te winnen bij het eigenrisicodragerschap. „Deze bedrijven hebben een vaste omvang van Ziektewetuitkeringen, waarbij het UWV vaak onvoldoende verzuimbegeleiding op de zieke werknemer biedt. Dit leidt tot hogere kosten en een onwenselijke doorstroom naar de WGA.”

Door zelf actieve ziekteverzuimbegeleiding op zich te nemen, kunnen werkgevers (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid bij het personeel voorkomen en zo flink op de kosten besparen. „De gemiddelde uitkeringsduur van negentien weken in het publieke bestel is terug te brengen naar een gemiddelde van tien weken onder verantwoordelijkheid van de eigenrisicodrager, zo blijkt uit onderzoek”, aldus Netiv.

Maudie Derks van Acture, dat is gespecialiseerd in de private uitvoering van sociale zekerheid, is het met hem eens. „Uit eigen ervaring kunnen ook wij aangeven dat in toenemende mate de overstap naar eigenrisicodragerschap Ziektewet wordt gemaakt. Het aantal private aanbieders op dit vlak groeit dan ook. Het hoogtepunt van de overstap verwachten wij echter niet dit jaar, maar eind 2015, voor de uittrederonde van 1 januari 2016. Op die datum is de modernisering van de Ziektewet in zijn geheel afgerond en moeten bedrijven ofwel volledig privaat of volledig publiek verzekerd zijn.”

 

Bron: Telegraaf