Schoonmaakbranche ontdekt voordelen Eigen Risicodragerschap

EW Facility Services gaat per 1 juli a.s. haar zieke oud-medewerkers niet meer door het UWV laten begeleiden maar door Acture. Hiermee is het de eerste organisatie in de schoonmaakbranche die kiest voor het Eigen Risicodragerschap Ziektewet. EW Facility Services doet dit omdat zij beter grip wil hebben op verzuim ook nadat medewerkers uit dienst zijn gegaan.

“ Het is onze verantwoordelijkheid om ook dan goed voor deze medewerkers te zorgen ”

Marco Vriezekolk, financieel directeur EW Facility Services: “Voor ons als EW is ook het te realiseren premieverschil ten opzichte van de publieke sector een belangrijk overweging geweest om Eigen Risicodrager te worden. De schoonmaaksector kenmerkt zich door veel tijdelijke contracten en dat resulteert in een grotere kans op “ziek uit dienst”. Het is onze verantwoordelijkheid om ook dan goed voor deze medewerkers te zorgen. We hebben besloten dat via Acture te regelen omdat zij bewezen hebben dat snel en goed te doen. Waardoor onze oud-medewerkers weer snel hersteld zijn en aan de slag kunnen.”

EW voorloper in schoonmaakbranche
Maudie Derks, directeur van Acture: “Voor ons is het niet meer dan logisch dat wij nu ook onze diensten in andere sectoren gaan aanbieden. Uitzenders hebben al gezien dat het uitermate interessant is om Eigen Risicodrager te worden. Ruim 25% van deze ondernemingen zijn vertrokken bij het UWV en brengen de begeleiding van zieke uitzendkrachten elders onder. Nu ziet ook de schoonmaaksector de voordelen. Deze zijn tweeërlei: goed werkgeverschap en minder kosten.”