Acture is sinds eind 2008 actief op de markt voor private uitvoering van de Ziektewet in de uitzendsector. Daarnaast voeren we op deze basis voor werkgevers de WGA uit. In 2011 breidden we onze dienstverlening uit naar de andere sectoren van Nederland. Sinds 2017 bedienen we die via onze zusterorganisatie ActivaSZ en focust Acture zelf volledig op de uitzendbranche. Met ruim 80.000 dossiers per jaar zijn wij de grootste private uitvoerder van sociale zekerheid in Nederland.

Acture is opgericht door experts op het gebied van uitzendwerk en risicobeheersing rond ziekteverzuim. Het samenbrengen van hun kennis leidde tot gespecialiseerde diensten voor schadelastbeheersing bij ziekte van uitzendkrachten. Persoonlijke ervaringen met de doelgroep en effectieve manieren om die te begeleiden vormen zo van oudsher de basis onder onze dienstverlening.

Onze ruim 50 experts zijn dagelijks bezig zo goed mogelijk bij te dragen aan het herstel van mensen, zodat die weer kunnen deelnemen aan het arbeidsproces. Wij geloven namelijk dat niemand graag ziek wil zijn. En we zijn ervan overtuigd dat werk hebben altijd de beste sociale zekerheid is.

Onze focus ligt op de uitvoering en op de uitzendsector. Onze partners helpen u graag verder als u vragen of wensen heeft die hier buiten vallen:

  • ActivaSZ: uitvoering sociale zekerheid voor werkgevers
  • Ascot advies: advisering & bemiddeling bij sociale verzekeringsvraagstukken
  • VSZ: ontwikkeling verzekeringsoplossingen sociale zekerheid