Deel dit bericht:

In de Acture Virusmonitor publiceert Acture wekelijks een update van de viruscijfers. Zo kan de ontwikkeling van de virussen nauwgezet in de gaten worden gehouden. Ook maken we inzichtelijk wat de kosten zijn van de virussen voor BV Nederland.

Acture Virusmonitor

Datum update: 8-3-2021

De verzuimkosten als gevolg van het coronavirus ontwikkelt zich de afgelopen periode min of meer gelijkmatig op een blijvend hoog niveau. Na een lichte toename begin februari is het weer gedaald naar de situatie van begin januari.

Er is geen invloed te zien van een forse toename als gevolg van onder andere het griepvirus dat in andere jaren vaak wel voorkomt.

De ingeschatte verzuimkosten als gevolg van het coronavirus is ruim de 2,5 miljard gepasseerd en bedraagt nu 2,6 miljard.

Over Acture

Acture is sinds eind 2008 actief op de markt voor private uitvoering van sociale zekerheid. Wij zijn gespecialiseerd in effectieve uitvoering van de Ziektewet én de WGA, voor de Nederlandse flexbranche. Met ruim 80.000 dossiers per jaar is Acture de grootste private uitvoerder van sociale zekerheid in Nederland.