Deel dit bericht:

Acture houdt de viruscijfers nauwgezet voor u in de gaten en publiceert deze in de virusmonitor. Zo blijft u op de hoogte van de ontwikkeling van de virussen én de kosten van de virussen voor BV Nederland.

Acture virusmonitor

Datum update: 1-6-2021

Waar we de eerste maanden van het jaar het aantal open cases zagen stijgen, zien we vanaf eind april een consistente daling in het ziekteverzuim door virussen. Wel is het verzuimpercentage nog ca. 100% boven het niveau van vorig jaar rond deze periode.

De daling in het aantal virusmeldingen is ook terug te zien in de maandelijkse kosten voor BV Nederland. Toen de meldingen in de maanden maart/april 2021 weer stegen, zagen we ook een stijging in de maandelijkse kosten. In de maand mei zijn de kosten weer gedaald naar het niveau van januari/februari 2021. In totaal heeft dit virusseizoen de werkgevers van BV Nederland inmiddels al meer dan € 4 miljard gekost.

Archief

Datum update: 21-05-2021

Waar we de eerste maanden van het jaar het aantal open cases zagen stijgen, zien we vanaf eind april een forse daling in het ziekteverzuim door virussen. Wel is het verzuimpercentage nog ca. 100% boven het niveau van vorig jaar rond deze periode.

Dit virusseizoen heeft de werkgevers van BV Nederland inmiddels al € 4 miljard gekost. Door de daling in het aantal open cases verwachten we nu wel een daling in de maandelijkse kosten voor BV Nederland. De kosten voor de maand mei worden geschat op 300 miljoen. De aankomende periode moet uitwijzen of deze daling doorzet.

 

Datum update: 29-4-2021

Waar we de eerste maanden van het jaar het aantal open cases zagen stijgen, zien we sinds begin april (tegen het einde van de griepgolf) stabilisatie in het aantal open cases.

De totale kosten van dit griepseizoen worden geschat op 3,5 miljard euro. Dat is 300% (!) van de kosten van het vorige griepseizoen (2019 – 2020), waar de geschatte kosten op 1,1 miljard uitkwamen en het coronavirus zijn intrede maakte.

De geschatte maandelijkse verzuimkosten voor BV Nederland blijven dit griepseizoen onveranderd hoog. Met oktober 2020 als duurste maand, met 555 miljoen euro. Dit is in één maand grofweg 50% van de totale kosten van het griepseizoen van vorig jaar. Ter vergelijking: Maart 2020 was goed voor 516 miljoen euro aan kosten.

Over Acture

Acture is sinds eind 2008 actief op de markt voor private uitvoering van sociale zekerheid. Wij zijn gespecialiseerd in effectieve uitvoering van de Ziektewet én de WGA, voor de Nederlandse flexbranche. Met ruim 80.000 dossiers per jaar is Acture de grootste private uitvoerder van sociale zekerheid in Nederland.