Als uitzendorganisatie heeft u er belang bij om de kosten van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid zo veel mogelijk te beperken. Eigenrisicodragen voor de WGA kán een oplossing zijn, maar is in de praktijk niet altijd een optie. Gelukkig zijn er meer mogelijkheden om grip op uw WGA-risico te krijgen en te houden. Acture WGA-management publiek biedt maximale schadelastbeheersing als u bij UWV bent verzekerd.

Interesse?

Laat ons weten hoe we u kunnen bereiken
Wij nemen binnen 24 uur contact op om een afspraak te maken.

Met Acture WGA-management publiek weet u zeker dat u als publiek verzekerde werkgever alle kansen voor actieve schadelastbeheersing benut. Gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid blijft een fors bedrijfsrisico dat om scherpe regie vraagt, ook als u publiek verzekerd bent voor de WGA.

Doortastend casemanagement vormt hier de sleutel tot succes. Onze specialisten houden uw dossiers bij en controleren UWV-beschikkingen. Ook inventariseren en benutten ze voortdurend de kansen voor bezwaar & beroep, en sturen ze waar zinvol actief op herbeoordeling van de arbeidsongeschiktheid. En tot slot vragen ze actief naar een mogelijke No-riskstatus en pakken ze kansen voor regres op. Kortom, wij doen er alles aan om uw kosten zoveel mogelijk te beperken.

Interessante extra optie: de Pre-WGA-Scan

Instroom voorkomen is altijd beter dan achteraf de schade beperken. Daarom biedt Acture u bij WGA-management publiek bij wijze van extra optie de Pre-WGA-Scan. Hierbij analyseren wij uw verzuimbestand al in de eerste twee ziektejaren regelmatig op verhoogde WGA-instroomrisico’s. We maken hierbij gebruik van de unieke inzichten die we opdoen uit analyses van de vele duizenden verzuimdossiers waar wij als marktleider private uitvoering sociale zekerheid over beschikken. Signaleren we een verhoogd risico, dan ontvangt u direct een passend preventief advies. Zo weet u altijd zeker dat u tijdig kunt bijsturen.

Behoefte aan nóg meer grip? Overweeg volledig private uitvoering!

Doortastend casemanagement kan de kosten van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid aanzienlijk beperken. Zolang de re-integratie in handen van UWV is, heeft u echter altijd beperkte grip op uw schadelast. Een goede reden om het eigenrisicodragerschap te blijven overwegen, zeker nu duidelijk is dat de UWV-premie vanaf 2019 weer het werkelijke sectorrisico zal weerspiegelen. Met Acture WGA-management privaat neemt u volledige regie, zonder dat dit ten koste gaat van uw kernactiviteiten.