Steeds meer uitzendorganisaties beseffen dat ziekte van uitzendkrachten grote financiële risico’s oplevert. Naarmate uw instroom in de Ziektewet hoger is, stijgt de premie die u betaalt ter financiering van de Werkhervattingskas (Whk). En doorstroom naar de WGA vormt een zo mogelijk nóg groter risico. Met Acture Ziektewetmanagement houdt u de regie, zonder dat dit ten koste gaat van uw kernactiviteiten.

Interesse?

Laat ons weten hoe we u kunnen bereiken
Wij nemen binnen 24 uur contact op om een afspraak te maken.

Kiest u voor eigenrisicodragen, dan bieden we effectieve uitvoering bij ziekte. Hierbij nemen we niet alleen de administratie en uitbetaling van Ziektewetuitkeringen van u over, maar verzorgen we ook slagvaardige ziektebegeleiding. Zo vormt die geen hinderlijke belasting voor uw intercedenten of consulenten, en neemt bovendien de kans op vlotte re-integratie fors toe. Onderzoek toont aan dat wij op dit vlak aanzienlijk succesvoller zijn dan UWV (zie kader). Twee vliegen in één klap!

Zoekt u voor uw onderneming de juiste financiële balans, tussen volledig verzekeren en het financiële risico zelf dragen? Acture biedt, in samenwerking met VSZ, als enige in de markt een oplossing met Ziektewet Deels Verzekerd. Lees meer over deze maatwerkoplossing op onze informatiepagina: Ziektewet Deels Verzekerd

Op zoek naar maximale grip? Overweeg eigenrisicodragen Ziektewet

Bij publieke verzekering kan actieve schadelastbeheersing uw kosten al aanzienlijk beperken. Zolang UWV echter de ziektebegeleiding en re-integratie in handen heeft, zijn de mogelijkheden beperkt. Wilt u volledig profiteren van alles wat Acture Ziektewetmanagement te bieden heeft, overweeg dan het eigenrisicodragerschap. Dit houdt in dat u zelf verantwoordelijkheid neemt voor de bekostiging van Ziektewetuitkeringen, de ziektebegeleiding en de re-integratie. Wij vertellen u graag hoe u eigenrisicodrager wordt én hoe u er een succes van maakt.

Onderzoek: private uitvoering aanzienlijk succesvoller

Onafhankelijk onderzoek toont aan:

  • Acture realiseert snellere en hogere uitstroom uit de Ziektewet (ZW) dan UWV. De gemiddelde uitkeringsduur is hierdoor liefst 50% korter.
  • Acture realiseert een drie keer lagere doorstroom naar de WGA dan UWV.

Werkgevers die van UWV overstappen naar Acture (eigenrisicodragen), zien hun ZW- en WIA-cijfers aanmerkelijk verbeteren.