• Acture: Uw ziektewetspecialist
  • Volledige ontzorging
  • Inzicht in dossiers
  • Optimale begeleiding
  • Snelle re-integratie
  • Grip op kosten

Eigenrisicodragerschap steeds interessanter

Als werkgever kan u te maken hebben met werknemers die contracten hebben voor bepaalde tijd. Wanneer zo’n werknemer ziek wordt voordat zijn contract afloopt bent u tot het einde van de contractperiode en maximaal 2 jaar verantwoordelijk voor de loondoorbetaling van de werknemer. Als tijdens deze ziekteperiode het tijdelijke contract afloopt, neemt Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) de uitbetaling van u over, uw ex-werknemer valt dan onder de Ziektewet en ontvangt uit dien hoofde een ziekengelduitkering. UWV is verantwoordelijk voor de uitvoering Ziektewet en de re-integratie, hiervoor betaalt u soms een behoorlijke premie.

Een alternatief is om te kiezen voor het eigenrisicodragerschap Ziektewet. U betaalt dan geen premie aan UWV, maar u kiest er dan voor om zelf zorg te dragen voor de ziektewetuitkering van de werknemers voor wie u geen loondoorbetalingplicht heeft. U bent dan verantwoordelijk voor de uitbetaling van de ziektewetuitkering, de uitvoering Ziektewet en de re-integratie van uw ex-werknemer.

Neem contact op

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond Acture

Acture neemt de verantwoordelijkheden volledig van u over wanneer u besluit om eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden, zodat u zich kunt blijven focussen op de belangrijke zaken rondom uw bedrijf. Onder deze verantwoordelijkheden vallen de uitvoering Ziektewet, re-integratie en de uitbetaling van ziekengeld. Op uw persoonlijke pagina volgt u alle contacten die er zijn tussen de zieke ex-werknemer en Acture, natuurlijk met inachtneming van de wettelijke regels rondom privacy.

Klik hier voor het besluit gedifferentieerde premies 2016.

Voor adviesActure

t: 024 – 890 9470
w: www.acture.nl
e: info@acture.nl

Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat de voordelen voor u zijn als Eigenrisicodrager? Vraag dan hier uw offerte aan.

Eigenrisicodragerschap iets voor u?

Download hier het aanvraagformulier voor Eigenrisicodragerschap. Of lees meer over de overstap naar Eigenrisicodragerschap.

Checklist Eigenrisicodragerschap

Download hier de checklist voor de overgang van het eigenrisicodragerschap voor de ziektewet. Deze checklist zorgt er voor dat de overstap soepel verloopt.