acture 3
  • Intercedent focust op vacatures
  • Acture begeleidt ex-werknemer
  • Private uitvoering succesvoller
  • Juiste communicatie met UWV
  • Gericht op snel herstel
  • Direct online inzicht

Uitzendbranche het meest actief met Eigenrisicodragerschap Ziektewet

Als uitzendbureau heeft u vaak niet in de gaten welke kosten u allemaal maakt rondom een zieke uitzendkracht. Immers, het risico is weggeorganiseerd in het vangnet van het UWV. Een zieke uitzendkracht is einde dienstverband, wanneer hij weer beter is, wordt de uitzendkracht weer ingezet. In de tussentijd neemt het UWV de begeleiding over. Daarvoor betaalt u een aanzienlijke premie via de loonheffingen. Deze premie wordt jaarlijks vastgesteld op basis van uw instroom in de Ziektewet in het verleden.

De begeleiding van het UWV richt zich met name op de administratieve component: berekening dagloon, verwerking administratieve gegevens en het verrichten van de ziektegeldbetaling. Het contact met de zieke rondom herstel of eventuele interventies om herstel te bevorderen is veel minder aan de orde. Het operationele contact met de zieke uitzendkracht ligt in de praktijk daarom vaak bij uw intercedenten of consulenten. Dit is niet hun eerste verantwoordelijkheid want die ligt in het vervullen van vacatures en het contact met sollicitanten, uitzendkrachten en bedrijven rondom de daadwerkelijke tewerkstelling.
Acture springt hier op in door zowel de administratieve als de operationele begeleiding rondom ziekmeldingen over te nemen.

Neem contact op

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond Acture

Alle contacten die er zijn tussen de zieke uitzendkracht en Acture zijn te volgen op uw persoonlijke pagina, natuurlijk met inachtneming van de wettelijke regels rondom privacy. Door te kiezen voor Acture, kiest u voor een all-in oplossing die uw ziektekosten terugdringt en uw dienstverlening verhoogt.

Klik hier voor het besluit gedifferentieerde premies 2016.

Onze Uitzendspecialist

Hanneke HoutermanHanneke Houterman

t: 024 – 890 9470
m: 06 – 215 324 93
e: uitzendbranche@acture.nl

Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat de voordelen zijn als Eigenrisicodragen? Vraag dan hier uw offerte aan.

Eigenrisicodragerschap iets voor u?

Download hier het aanvraagformulier voor Eigenrisicodragerschap. Of lees meer over de overstap naar Eigenrisicodragerschap.

Checklist eigenrisicodragerschap

Download hier de checklist voor de overgang van het eigenrisicodragerschap voor de ziektewet. Deze checklist zorgt er voor dat de overstap soepel verloopt.