Besparing van enkele tonnen per bedrijf mogelijk

Extra aandacht, actief her-beoordelen en een fikse financiële prikkel zorgen ervoor dat er een WGA-uitstroom is te realiseren van bijna 30%. Volgens Acture, de grootste private uitvoerder van de Ziektewet en WGA-specialist, is daarbij het privaat uitvoeren van de WGA een stuk succesvoller dan de publieke oplossing. Bovendien is er de verwachting dat de WGA-uitstroom kan oplopen tot 40%. Het goed uitvoeren en beperken van de WGA levert bedrijven een lagere last op van gemiddeld 100.000 euro per WGA-dossier.

UWV en vergelijkbare uitvoerders lopen tientallen procenten achter

Maudie Derks, directeur van Acture: “Sinds jaar en dag zorgen wij ervoor dat zieke werknemers weer gaan doen wat ze eigenlijk willen: werken! Het principe is feitelijk hetzelfde, namelijk aandacht besteden aan de werknemer. Of we dat nu voor de Ziektewet doen of voor de WGA. Onafhankelijk onderzoek liet eerder al zien dat Acture in uitvoering Ziektewet 50% succesvoller is dan UWV. De toepassing van de onze methode in de WGA laat vergelijkbare resultaten zien met een realisatie van 30% uitstroom ten opzichte van 5,5 % bij het UWV en 18% bij vergelijkbare uitvoerders WGA.”

“ De werkgever moet niet alleen toekijken maar ook meewerken aan een oplossing. Hij heef een direct financieel belang bij effectieve schadelastbeheersing en re-integratie. ”