Acture: 44% marktaandeel uitvoering Eigen Risicodragerschap Ziektewet

Afbeelding voor Acture: 44% marktaandeel uitvoering Eigen Risicodragerschap Ziektewet

Acture, sinds eind 2008 actief in de markt van het uitvoering geven aan Eigen Risicodragerschap Ziektewet, mag zich veruit marktleider noemen. Met een aandeel van bijna 44%  is het duidelijk dat de uitvinder van het privaat begeleiden naar herstel van Ziektewet uitkeringsgerechtigden succesvol is. Het marktaandeel maakt Acture op uit een brief aan de Tweede Kamer over de Bewegingen WGA- en ZW-markt van Minister Asscher. Omdat de markt nog zeer jong is, is de verwachting dat het aantal eigenrisicodragers per 1-7-2014 verder stijgt.

Maudie Derks: “Wij erkennen en zien net als de minister dat de markt sterk toeneemt. Zoals de minister aangeeft was er  tot voor kort met name in de uitzendsector sprake van eigenrisicodragen Ziektewet en waren vrijwel alle andere werkgevers bij het UWV verzekerd. Zoals verwacht bij introductie van de wet BeZaVa is er nu een verschuiving op gang gekomen. Op 1 januari 2014 stapten ruim 2.600 werkgevers over naar de private markt en werden eigenrisicodrager voor de Ziektewet, nog geen 20 eigenrisicodragers keerden terug naar het UWV.

Momenteel is ongeveer 16 procent van de grote werkgevers eigenrisicodrager voor de ZW, terwijl 3,3 procent van de middelgrote en 0,3 procent van de kleine werkgevers (minder dan 10 werknemers) eigenrisicodrager is voor ZW. Acture voert voor ruim 44% van deze Eigenrisicodragers de Ziektewet uit. Daarbij is overigens ook het kleinbedrijf goed vertegenwoordigd, vanuit de branche-aanpak die Acture voorstaat. Voor 1 juli 2014 verwacht Acture dat de ingezette verschuiving van publiek naar privaat verzekeren zich verder doorzet.”

De laatste rapporten, berichten & media uit de branche als eerste in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief