Acture Groep maakt nieuwe investeerder bekend

Afbeelding voor Acture Groep maakt nieuwe investeerder bekend

Acture Groep maakt nieuwe investeerder bekend

IK Investment Partners (“IK”), een toonaangevende pan-Europese private equity onderneming, heeft ten behoeve van het IK Small Cap II Fund een overeenkomst bereikt voor de overname van een meerderheidsaandeel in Acture Groep (“Acture” of “het bedrijf”) van zijn oprichters. De financiële voorwaarden van de transactie worden niet vrijgegeven.

Acture Groep is een collectief van innovatieve bedrijven die aan Nederlandse ondernemingen en uitzendbureaus gespecialiseerde diensten levert bij het beheer van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door de huidige CEO, Maudie Derks, en twee medeoprichters, om verzuim en werkgeverskosten in het complexe Nederlandse socialezekerheidsstelsel te beperken.

Acture Groep is in de afgelopen tien jaar voornamelijk op organische wijze gegroeid. Inmiddels heeft het bedrijf een gediversifieerd productenaanbod op het gebied van sociale zekerheid, verzuim- en arbodienstverlening en arbeidsongeschiktheidsmanagement voor zelfstandigen. Acture Groep is marktleider in Nederland en kijkt er naar uit om deze positie samen met IK verder uit te bouwen de komende jaren. IK neemt zijn aandeel in het bedrijf over van de oprichters, terwijl Maudie Derks als CEO aanblijft en samen met het fonds herinvesteert.

Maudie Derks, CEO van Acture Groep: “Al meer dan tien jaar is Acture Groep een leider in de Nederlandse diensten voor sociale zekerheid. Wij zijn nu de grootste private leverancier van sociale zekerheid in Nederland. Nu onze groei in een stroomversnelling komt, verwelkomen wij IK Investment Partners. Een partij die ons met zijn gecombineerde ervaring in de sectoren gezondheidszorg en technologische bedrijfsdiensten, zal helpen om naar het volgende stadium te groeien. Wij kijken uit naar deze samenwerking terwijl wij onze positie en ons internationale aanbod verder ontwikkelen.”

Sander van Vreumingen, Partner bij IK en adviseur van het IK Small Cap II Fund: “Acture Groep staat voor een indrukwekkende reeks producten en merken met een sterke staat van dienst in de ondersteuning van Nederlandse werkgevers bij de complexe taak van het beheer van de compliance en de sociale wetgeving. Het bedrijf en zijn ondernemende leiderschapsteam bevinden zich volgens ons in een uitstekende positie voor toekomstige groei. Wij kijken ernaar uit om Acture Groep in de volgende fase van zijn strategie te ondersteunen.”

Deze transactie is de negende investering van het IK Small Cap II Fund.

Over IK Investment Partners
IK Investment Partners (“IK”) is een pan-Europese private equity onderneming gefocust op investeringen in Scandinavië, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en de Benelux. Sinds 1989 heeft IK meer dan € 10 miljard kapitaal opgehaald en investeerde het in meer dan 130 Europese bedrijven. De fondsen van IK ondersteunen bedrijven met sterk onderliggend potentieel en werken samen met managementteams en investeerders om robuuste, sterkere bedrijven te vormen met goede vooruitzichten op lange termijn. Ga voor meer informatie naar www.ikinvest.com.

De laatste rapporten, berichten & media uit de branche als eerste in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief