Mogen we je beter en sneller helpen?

Kies je profiel en wij passen onze website daar speciaal op aan:

Profiel wijzigen? Dat kan hier

Solliciteer direct

Acture neemt Duitse Evermood over

Afbeelding voor Acture neemt Duitse Evermood over

Acture, private uitvoerder van sociale zekerheid voor Nederlandse werkgevers, heeft het Duitse Evermood overgenomen. Evermood, een platform dat mentale gezondheid op de werkplek preventief aanpakt, zal als een eigen entiteit blijven voortbestaan. De overname van de Duitse HR start-up van het jaar 2022 past in de ambitie van Acture om in Duitsland ‘vaste voet’ aan de grond te krijgen. Na vier eerdere overnames in Nederland, is de overname in Duitsland een eerste stap om bij de oosterburen tot de complete dienstverlening van ‘well-being’, naar preventie en ten slotte naar begeleiding te komen. Klanten van Evermood zijn onder meer Mercedes, Axa, Hornbach, Duitse Rode Kruis Sparkasse en de gemeentes Aken en Potsdam.

“Het is geen geheim dat mentale problemen de grootste verzuim veroorzaker zijn, in Nederland, maar ook in Duitsland. Met Evermood bieden we een SaaS geïntegreerde oplossing om preventief en op vrijwillige basis ondersteuning te bieden aan medewerkers op dit vlak” aldus Maudie Derks CEO Acture. Zij vervolgt: “Evermood gaat een belangrijke rol spelen in onze Duitse ambities. Zeker ook de komende jaren zullen Duitse werkgevers hier aandacht aan moeten blijven geven. Enerzijds omdat ook zij kampen met grote tekorten op de arbeidsmarkt en anderzijds omdat ze te maken hebben met een sterk verouderende arbeidsmarkt. De aanpak van Evermood kunnen wij ook in Nederland integreren en aanbieden. Mensen krijgen steeds jonger last van psychische klachten. Jongeren hebben het gevoel geen controle over hun leven te hebben. Ze kunnen niet altijd dealen met situaties die niet ideaal zijn. Met de komst van internet en de mobiele telefoon is het leven complexer geworden. Daarom moeten – net als in Duitsland – ook hier werkgevers een belangrijke rol vervullen in de preventie van uitval.”

Evermood geïntegreerd in bedrijfswebsites
Het Evermood platform kan worden geïntegreerd in de eigen bedrijfswebsites en moedigt bedrijven aan om deel te nemen aan activiteiten waarbij de hele organisatie betrokken is. Werknemers kunnen ook wekelijkse, geanonimiseerde zelfbeoordelingen en enquêtes invullen, waardoor ze de staat van hun geestelijke gezondheid kunnen volgen, beter begrijpen en eraan gaan werken. Werkgevers ontvangen dan geaggregeerde data over deze beoordelingen, uiteraard volledig GDPR proof, samen met analysegegevens van Evermood, die ze kunnen gebruiken om de juiste beslissingen te nemen voor het mentale welzijn van hun teams.

Lara von Petersdorff-Campen, oprichtster van Evermood: “Door samen te gaan met Acture kunnen wij de komende tijd een enorme groeiversnelling meemaken. De afgelopen jaren zijn we al sterk gegroeid en hebben steeds meer organisaties ons omarmd. We staan op het punt een grote stap voorwaarts te zetten. De ondersteuning en expertise van Acture, dat zelf ook meerdere snelle groeifases heeft doorgemaakt, gaat ons helpen dit professioneel te doen.”

De laatste rapporten, berichten & media uit de branche als eerste in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief