Annabelle Hagoort nieuwe directeur Acture

Afbeelding voor Annabelle Hagoort nieuwe directeur Acture

Acture, de grootste private uitvoerder van sociale zekerheid in Nederland, is trots en verheugd te melden dat Annabelle Hagoort vandaag start als haar nieuwe algemeen directeur. Hagoort is afkomstig van ManpowerGroup en volgt Maudie Derks op, die Acture eind 2008 mede heeft opgericht en sinds 2012 leiding gaf aan de organisatie. Derks wordt CEO van de Acture Groep, die onder meer investeert in de labels Acture, ActivaSZ, VSZ assuradeuren en Ascot Advies.

Hagoort werkte 25 jaar bij Manpower Uitzendorganisatie, waarvan de laatste 2 jaar als Managing Director ManpowerGroup Solutions Nederland. Acture is voor haar geen onbekende: “Door mijn achtergrond ken ik de uitzendwereld natuurlijk op mijn duimpje. Ziekteverzuim is daarin al jaren een grote uitdaging. Wie zorgt ervoor dat de zieke werknemer goed wordt opgevangen en snel weer terug kan keren in het arbeidsproces?

De afgelopen jaren heb ik van dichtbij mogen meemaken hoe Acture dit doet. Ik verheug me er daarom enorm op om nu leiding te mogen geven aan deze mooie organisatie. Een marktleider die feitelijk de private oplossing heeft uitgevonden en die al jarenlang meedenkt met de politiek, het ministerie van SZW en UWV om werknemers zo snel en goed mogelijk weer in te zetten in het arbeidsproces.”

De wisseling van de wacht markeert een nieuwe stap in de ontwikkeling van Acture. Maudie Derks: “Wij hebben in Nederland de basis gelegd voor private uitvoering bij ziekte van tijdelijk personeel en zo concreet invulling gegeven aan de keuzevrijheid van werkgevers op dit terrein. Daar zijn de afgelopen jaren flinke stappen in gezet.

Acture is een kraamkamer geworden van nieuwe ideeën, producten en diensten. Die voegen we samen in de Acture Groep waarbij ieder label een eigen onafhankelijke entiteit is die zich verder kan ontwikkelen en groeien. Als CEO is het mijn doel om deze ontwikkelingen te stimuleren en als voortrekker verder vorm te geven.”

De laatste rapporten, berichten & media uit de branche als eerste in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief