Heb je in 2022 een uitkering van Acture of Acture Bedrijven (voorheen ActivaSZ) ontvangen? Dan krijg je van ons een jaaropgaaf. Deze vind je in het portal van de uitkeringsspecificaties. Meer informatie

UWV verzorgt de uitbetaling van jouw WW-uitkering en wij verzorgen de begeleiding tijdens jouw werkloosheid en re-integratie. Dit doen we op verzoek van jouw (ex-)werkgever die – net zoals alle werkgevers in de sectoren overheid en onderwijs – eigenrisicodrager is voor de WW. Jij hebt recht op een WW-uitkering als je voldoet aan de volgende drie voorwaarden:

Wanneer wij vinden dat jij jouw re-integratieverplichtingen niet of onvoldoende naleeft, zijn we verplicht UWV in te schakelen. Alleen deze instantie mag beslissingen (beschikkingen) nemen over jouw recht op de WW-uitkering en de omvang daarvan. Nadat wij van jouw (ex-)werkgever jouw toekenningsbeschikking WW hebben ontvangen, neemt een van onze casemanagers zo snel mogelijk telefonisch contact met je op om afspraken te maken over jouw re-integratie. Hierbij volgen wij de Werkloosheidswet (WW), die voorschrijft welke rechten en plichten je hebt als je een WW-uitkering ontvangt.