Kleine kans op oordeel over het uitzendbeding bij ziekte

Afbeelding voor Kleine kans op oordeel over het uitzendbeding bij ziekte

Zoals bekend, wordt er momenteel bij de Hoge Raad een zaak gevoerd over of het uitzendbeding bij ziekte in strijd is met de wet. Inmiddels heeft de werkgever die cassatie had ingesteld de zaak ingetrokken. Dit betekent dat de Hoge Raad hoogstwaarschijnlijk geen inhoudelijke uitspraak zal doen over de rechtsgeldigheid van het uitzendbeding bij ziekte.

Er volgt nog wel een uitspraak van de Hoge Raad ten aanzien van de proceskosten. Het kan zijn dat er in die uitspraak nog iets gezegd wordt over het uitzendbeding bij ziekte. De kans hierop is alleen heel erg klein. Enerzijds omdat de zaak is ingetrokken, anderzijds omdat de Hoge Raad het momenteel erg druk heeft.

Hoe dan ook hebben de cao-partijen zelf besloten om het uitzendbeding bij ziekte niet meer te gebruiken per 1 juli aanstaande. Wat de uitkomst van de Hoge Raad dus ook zou zijn, de cao wordt sowieso aangepast.

Wil jij meer weten over de nieuwe cao voor uitzendkrachten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geef daarbij aan dat je actief bent in de flexbranche. Of kijk op acture.nl/nieuwe-cao-uitzendkrachten.

De laatste rapporten, berichten & media uit de branche als eerste in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief