In deze video legt arbeidsdeskundige Anna de ‘Driehoek van Deskundigheid’ uit. Deze driehoek bestaat uit drie belangrijke deskundigen: de bedrijfsarts, verzekeringsarts en arbeidsdeskundige, die samenwerken om de zieke medewerker te ondersteunen. De bedrijfsarts begeleidt bij werkhervatting en gezondheid, de verzekeringsarts richt zich op belastbaarheid en ziektebeelden en de arbeidsdeskundige analyseert arbeidsmogelijkheden. We leggen uit hoe deze deskundigen samenwerken, bijdragen aan elkaars kennis, en feedback en advies delen. De Driehoek van Deskundigheid is geen vaststaand model, maar een holistische benadering die het herstel van de medewerker centraal stelt. Vragen? Laat het ons weten!

Acture legt uit: driehoek van deskundigheid

Orange paper: Preventie is niet ingewikkeld, maar je moet het wel organiseren

Uit onderzoek uit 2023 blijkt dat werkgevers veel waarde hechten aan de gezondheid van hun personeel, met een sterke focus op het voorkomen van verzuim. Ondanks deze focus, stuiten veel werkgevers op uitdagingen bij het ontwikkelen van een effectief preventiebeleid, volgens recent onderzoek door Acture.

De uitdagingen liggen vooral in de kosten en de tijdsinvestering die preventieve acties met zich meebrengen. Daarbij worstelen werkgevers met de vraag welke preventiemaatregelen daadwerkelijk effectief zijn. In onze Orange Paper over preventie bieden we inzicht in deze problematiek en introduceren we een innovatieve en succesvolle aanpak voor het implementeren van preventie binnen organisaties.

Download de orange paper
Cover voor

Vragen? Laat het ons weten

Leer meer over verzuimmanagement of neem contact op

Meer video’s bekijken?

Terug naar overzicht