Mogen we je beter en sneller helpen?

Kies je profiel en wij passen onze website daar speciaal op aan:

Profiel wijzigen? Dat kan hier

Solliciteer direct

Acture legt uit: introductie

Sociale zekerheid, arbeidsmarktkrapte, verzuimbegeleiding en preventie zijn veel besproken onderwerpen en termen, en niet altijd even helder. Acture maakt moeilijke dingen graag makkelijk, en heeft een serie video’s ontwikkeld waarin we ingewikkelde onderwerpen aan je uitleggen. Bijvoorbeeld wat Eigenrisicodrager zijn inhoudt, of hoe je een frequent verzuim gesprek voert. Zodat jij beter bent voorbereid op zo’n gesprek.

Acture legt uit: introductie
Afbeelding voor Acture legt uit: over Acture
Acture legt uit: over Acture

In deze video neemt Maudie je mee terwijl ze antwoord geeft op de vraag wat Acture doet en hoe het allemaal begon in 2003. Van pionier in private Ziektewet-uitvoering voor flexwerkers tot de marktleider in de uitvoering van Sociale Zekerheid. Kijk je mee?

12 september 2023 1:55
Afbeelding voor Acture legt uit: eigenrisicodrager?
Acture legt uit: eigenrisicodrager?

Wat is een eigenrisicodrager? En wat betekent het voor werkgevers om eigenrisicodrager te zijn. Welke verantwoordelijkheden brengt het met zich mee? En wat zijn de voordelen? We leggen het in deze video aan je uit.

13 september 2023 4:34
Afbeelding voor Acture legt uit: verzuimpreventie
Acture legt uit: verzuimpreventie

In deze video legt Maudie uit hoe verzuimpreventie essentieel is voor werkgevers in Nederland. Ze bespreekt o.a. maatregelen zoals BHV’ers, ergonomische werkplekken, verzuimprotocollen en meer.

12 september 2023 2:52
Afbeelding voor Acture legt uit: driehoek van deskundigheid
Acture legt uit: driehoek van deskundigheid

In deze video legt arbeidsdeskundige Anna de ‘Driehoek van Deskundigheid’ uit. Deze driehoek bestaat uit drie belangrijke deskundigen: de bedrijfsarts, verzekeringsarts en arbeidsdeskundige, die samenwerken om de zieke medewerker te ondersteunen.

13 september 2023 3:26
Afbeelding voor Acture legt uit: psychisch verzuim
Acture legt uit: psychisch verzuim

Acture pakt groeiend psychisch verzuim aan met de ‘Grip op psyche’ aanpak. Voorkomen is beter, dus biedt Acture de signaalkaart aan. Hiermee wil Acture deze groeiende trend in psychisch verzuim aanpakken.

12 september 2023 2:35
Afbeelding voor Acture legt uit: de Acture methode
Acture legt uit: de Acture methode

De Acture methode: de door Acture ontwikkelde methode is de snelste weg naar herstel. Ontdek hoe deze methode zieke werknemers intrinsiek motiveert om weer aan de slag te gaan en deel te nemen aan de arbeidsmarkt.

13 september 2023 4:26
Afbeelding voor Acture legt uit: wat doet een Arbeidsdeskundige?
Acture legt uit: wat doet een Arbeidsdeskundige?

In deze uitlegvideo gaan we dieper in op de rol van een arbeidsdeskundige. Anna Koenders, arbeidsdeskundige bij Acture neemt je hierin mee. Te midden van verschillende experts in het ziekteverzuimlandschap, ontdek je wat haar specifieke rol is.

13 september 2023 3:35
Afbeelding voor Acture legt uit: arbeidsmarktkrapte en adequaat verzuimbeheer
Acture legt uit: arbeidsmarktkrapte en adequaat verzuimbeheer

Ontdek in deze video hoe verzuimbegeleiding een krachtige oplossing kan zijn voor de historische krapte op de arbeidsmarkt. In vrijwel elke sector zijn tekorten merkbaar, maar verzuimbeheer blijft vaak onbenut.

12 september 2023 2:57
Afbeelding voor Acture legt uit: hoe voer je een frequent verzuim gesprek?
Acture legt uit: hoe voer je een frequent verzuim gesprek?

Frequent verzuim het komt regelmatig voor en meestal een signaal dat er iets meer aan de hand is dan een griepje. Dan is het belangrijk om met je medewerker in gesprek te gaan. Deze uitlegvideo biedt daarvoor praktische inzichten.

12 september 2023 3:46
Afbeelding voor Acture legt uit: Re-integratie
Acture legt uit: Re-integratie

In deze video legt Rens uit hoe re-integratie essentieel is na een ziekmelding. Rens benadrukt Acture’s integrale aanpak en snelle schakeling tussen experts. Het doel is een ‘win-win-win-win’ situatie: tevreden deelnemers, oude en nieuwe werkgevers, en Acture zelf.

12 september 2023 4:11

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact op met onze werknemers.

Wij helpen je graag