Hoe kijk jij tegen de nieuwe cao aan?
Iedere verandering in de nieuwe cao vraagt om aanpassingen in de organisatie. Zo ook bij E&A. Het begint met kennis vergaren. Daarbij helpt de ABU natuurlijk, maar ook kennissessies zoals recentelijk bij Acture zijn een uitstekende manier om het net op te halen. Vervolgens moeten de aanpassingen in de organisatie worden geïntroduceerd. Zoals altijd, gaan veranderingen niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk dienen ze wel een doel, namelijk meer gelijkheid en beter overzicht voor iedereen. En dat past goed bij onze visie, waarbij we het welzijn van onze flexkrachten ontzettend belangrijk vinden.

Hoe groot verwacht je dat de impact gaat zijn op jullie organisatie?
Veranderingen doorvoeren vraagt veel van je collega’s. Vooral nu, omdat de markt al behoorlijk in beweging is en het hectische tijden zijn. Binnen E&A vormen we projectgroepjes die dit gezamenlijk uitwerken. Soms zelfs over business units heen. Je ziet dan toch verschillen tussen deze bedrijfsonderdelen. Binnen E&A verwacht ik dat de impact meevalt, maar we moeten wel alert blijven!

Welke uitdagingen brengen de wijzigingen met zich mee?
De grootste uitdaging is altijd: ‘zijn we op tijd klaar?’. Naast deze wijziging staan er namelijk ook nog andere thema’s op de agenda die binnenkort van kracht zijn. Denk bijvoorbeeld aan het scheiden van arbeid en bed en de contractvormen die daarvoor aangepast moeten worden. Daarnaast: ‘communicatie is key’. Het is van belang dat we onze collega’s, maar ook de flexkrachten, goed informeren over de wijzigingen. Zodat we de meest soepele overgang kunnen realiseren. Dat vraagt ook werk aan de proceskant. Bovendien gaan we met onze klanten in gesprek. Om hen mee te nemen in deze wijzigingen en de impact op onze dienstverlening. Daar zie ik ook nog wel wat uitdagingen liggen!

Hoe kijk jij aan tegen de wijzigingen per 1 juli? Waar maak jij je eventueel zorgen om? Waar liggen volgens jou kansen? Wij zijn benieuwd wat jij denkt dat de impact gaat zijn van de nieuwe cao op jouw uitzendorganisatie. Vind jij het leuk om jouw mening met ons te delen? Laat dan van je horen! Mail naar communicatie@acture.nl.

Met een specialist van gedachten wisselen?

De nieuwe uitzend-cao heeft grote impact en vraagt om een goede voorbereiding én aanpassingsvermogen. Acture helpt jou daar graag bij!

Vraag een gesprek aan en ontvang persoonlijk advies