Privacy Policy

Jouw privacy en deze website

Acture vindt de privacy van jou als bezoeker van deze website belangrijk. Persoonsgegevens worden daarom zorgvuldig behandeld en beveiligd. In deze Privacy Policy lees je hoe we via deze website gegevens verzamelen en verwerken. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vormt de basis voor ons beleid.  

Verwerking van persoonsgegevens op onze website

Op deze website kun je digitale formulieren invullen om in contact te treden met Acture. Bijvoorbeeld voor het indienen van een klacht, een verzoek om contact op te nemen of voor het downloaden van een document. Hiervoor vragen we je een aantal persoonsgegevens in te vullen, zodat we in de gelegenheid worden gesteld jouw vraag of verzoek te beantwoorden en contact met je op te nemen. Het gaat om onderstaande persoonsgegevens: 

  • Naam;
  • Telefoonnummer; 
  • E-mailadres;
  • Geboortedatum. Indien je als zieke (ex-) werknemer wordt begeleid of begeleid bent door Acture kunnen we je aan de hand van jouw geboortedatum sneller identificeren en zorgen dat je door de juiste medewerker wordt geholpen.  

Deze gegevens worden beveiligd gedeeld met de desbetreffende medewerker van Acture. De gegevens worden beveiligd en geanonimiseerd op deze website opgeslagen en automatisch na 28 dagen permanent verwijderd.

Gebruik van cookies

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestanden (en vergelijkbare technieken) die door websites kunnen worden gebruikt om gebruikerservaringen efficiënter te maken. Cookies zorgen ervoor dat de website jou bij een volgend bezoek herkent en je instellingen en voorkeuren onthoudt.  

Voor het gebruik van cookies gelden wettelijke regels. Er wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen functionele, analytische en tracking cookies.  

  • Functionele cookies: zorgen ervoor dat de website goed werkt en hebben zeer weinig gevolgen voor jouw privacy.
  • Analytische cookies: analyseren jouw bezoekersgedrag en helpen om de inhoud van de website te verbeteren. Deze cookies hebben weinig gevolgen voor jouw privacy.
  • Tracking cookies: hebben een grotere impact op jouw privacy en mogen alleen als je vooraf toestemming geeft.

Cookies op deze website
Deze website maakt gebruik van functioneleanalytische en tracking cookiesMeer informatie lees je in onze Cookieverklaring.

Jouw cookie-instellingen zijn bij je eerste bezoek aan deze website door jouzelf ingesteld. En kun je op ieder moment wijzigen bij ‘wijzig jouw cookievoorkeuren’ in het menu aan de onderzijde van deze website.

Cookies verwijderen?
Om cookies te verwijderen kun je de instellingen van jouw internetbrowser aanpassen. Hoe je dit doet hangt af van de internetbrowser die je gebruikt, bijvoorbeeld: Chrome, Microsoft Edge, Safari of Firefox. In de meeste gevallen ga je hiervoor naar het ‘instellingen-menu’, waar je de ‘browsegeschiedenis’ kunt wissen. Voor meer informatie kun je terecht bij de helpfunctie van de desbetreffende browser. Daar zie je stapsgewijs waar en hoe je cookies kunt verwijderen.

Acture en andere websites

Op de website van Acture kun je hyperlinks aantreffen naar andere websites. Zo kunnen wij je bijvoorbeeld in een nieuwsbericht doorverwijzen naar de website van de Belastingdienst of UWV voor aanvullende informatie.

Acture aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de omgang door beheerders van andere websites met jouw gegevens. 

Maatregelen voor de beveiliging van jouw gegevens

De veiligheid en privacy van jouw gegevens zijn voor Acture hoge prioriteit. We geven je graag een overzicht van de maatregelen die we treffen op het gebied van privacy, security en certificering.  

Jouw rechten omtrent de verwerking van persoonsgegevens

Conform de AVG heb je een aantal rechten inzake jouw persoonsgegevens:  

  • Het recht om in te zien welke persoonsgegevens wij van jouw bewaren.  
  • Het recht om de persoonsgegevens te laten wijzen, dan wel te laten verwijderen.  
  • Het recht om in bezwaar te gaan tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Acture. 
  • Het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit persoonsgegevens. 

Wil je gebruikmaken van een van deze rechten? Neem dan contact op met: FG@acture.nl

Geautomatiseerde besluitvorming

Acture neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Acture) tussen zit.

Wijzigingen

Acture kan deze Privacy Policy aanpassen, bijvoorbeeld naar aanleiding van nieuwe wetgeving of publicaties van de Autoriteit Persoonsgegevens. We raden u daarom aan deze Privacy Policy regelmatig opnieuw te bekijken. Deze versie is gepubliceerd in mei 2021.  

Contact

Onze Functionaris gegevensbescherming ziet erop toe dat we bij de verwerking van persoonsgegevens volgens de wettelijke regels handelen. Deze professional is ook jouw aanspreekpunt als je hier vragen of opmerkingen over hebt. Vragen naar aanleiding van deze Privacy Policy kun je sturen naar: FG@acture.nl