Maak kennis met Hanke.

Hanke is medewerker van het eerste uur. Zij heeft meegemaakt dat Acture groeide van minder dan 10 naar inmiddels meer dan 350 medewerkers en zich ontwikkelde tot het succesvolle bedrijf van vandaag. Inmiddels geniet ze van haar welverdiende pensioen. Maar we blijven van haar kennis en kunde gebruik maken. Waarom ze na haar pensioen verbonden blijft aan Acture? Ze haalt energie uit het coachen en ondersteunen van collega’s. Lees hieronder het hele verhaal van Hanke.

Hanke

Casemanager

Waarom werk je bij Acture?
“Vanuit mijn vorige werkgever, waar ik al bezig was met casemanagement werkzaamheden, ben ik bij Acture terecht gekomen. Leuk detail: hier waren toen nog maar 6 casemanagers werkzaam!

Het begeleiden van arbeidsongeschikte (ex-) werknemers is voor mij altijd de grote uitdaging geweest. Bij Acture heb ik alle kanten van het casemanagement leren kennen. Zowel het samenwerken met uitzendbureaus als met bedrijven in andere sectoren. Maar ook andere onderdelen van het proces heb ik in de beginjaren uitgevoerd, zoals het berekenen van daglonen etc. Deze diversiteit aan werkzaamheden heb ik altijd leuk gevonden. Vandaar dat ik ook heb deelgenomen aan het verbeterteam om onze processen met kleine ingrepen te verbeteren.”

 

Wat is jouw functie bij Acture?
“Ik werk bij Acture als casemanager. Daarbij horen ook werkzaamheden als het ondersteunen van nieuwe of minder ervaren casemanagers binnen het team. Daarnaast ben ik loonsanctiespecialist. In deze functie help ik mijn collega’s bij het beantwoorden van vragen van UWV om zoveel mogelijk loonsancties te voorkomen of, als er dan toch een loonsanctie volgt, om deze zo kort mogelijk te houden.”

Cover voor
“Ik vind het hartstikke leuk om te zien hoe zij groeien in hun rol en verantwoordelijkheid nemen.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Een werkdag is bij mij nooit hetzelfde. Ik fungeer vaak als vraagbaak voor collega’s die ergens even niet uitkomen. Daarnaast ben ik buddy voor een drietal collega’s waarbij ik wekelijks tijd met hen inplan om te ondersteunen bij meer complexe zaken.

Daarnaast zorg ik ervoor dat er maandelijks lijsten komen van dossiers die over 5 maanden de WIA in gaan stromen zodat iedereen vooruit kan plannen. Verder heb ik een aantal dossiers in mijn eigen cockpit die ik up-to-date houd en zorg ik ervoor dat stukken tijdig naar (ex-) werknemer en UWV worden gestuurd zodat de WIA-beoordeling geen vertraging oploopt.”

Waarom besloot je na je pensioen bij Acture te blijven?
Het coachen en ondersteunen zijn de activiteiten waar ik de meeste energie uit haal. De kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan wil ik graag overdragen op mijn collega’s. Bovendien vind ik het fijn om nog actief te zijn en sociale contacten te hebben. Ik leer ook nog steeds van mijn collega’s en wil dat graag nog blijven doen.”

 

Wat vind je het allerleukst aan je werk?
Eigenlijk heb ik dat al gezegd: de meeste energie haal ik uit het coachen en ondersteunen van mijn collega’s bij hun dagelijkse werkzaamheden. Ik vind het hartstikke leuk om te zien hoe zij groeien in hun rol en verantwoordelijkheid nemen. Ik hoop dat nog een aantal jaren in goede gezondheid te mogen doen.”

Inspirerend: Vertel het mij en ik vergeet het. Leer het mij en ik onthoud het. Betrek mij erbij en ik leer.