I.v.m. een storing zijn de betalingen van 28 maart niet verricht. Er wordt momenteel hard gewerkt om alle betalingen vandaag (29 maart) nog te verwerken. Daarnaast worden de betalingen van 4 april verplaatst naar 2 april. Hierdoor kunnen er eventueel correcties ontstaan. Onze excuses hiervoor.

Solliciteer direct

Advies aan de Commissie Regulering van werk

Afbeelding voor Advies aan de Commissie Regulering van werk

Werk is waardevol, nu en in de toekomst. Om een goed werkende arbeidsmarkt te behouden, is de Commissie Regulering van werk in het leven geroepen. Het is een onafhankelijke commissie die, onder leiding van Hans Borstlap, de werking van de huidige arbeidsmarkt onderzoekt. Zij gaat na in hoeverre de regels die in Nederland gelden rondom het verrichten van werk nu en in de toekomst nog leiden tot de gewenste uitkomsten. Voor werkenden, bedrijven en de samenleving als geheel.

Vanwege het brede maatschappelijke belang van het onderwerp heeft de commissie Regulering van werk het Platform Private Uitvoerders Sociale Zekerheid (PPUSZ) uitgenodigd mee te denken.  In het advies dat PPUSZ schrijft, staan onder andere vijf aanbevelingen:

  1. Verklein voor alle betrokkenen de mobiliteitsrisico’s
  2. Geef werkgever en werknemer eerder duidelijkheid bij ziekte
  3. Investeer in wendbaarheid, maak eigenrisicodragen WW mogelijk
  4. Trek de re-integratieverplichtingen voor publiek en privaat verzekerde werkgevers in de Ziektewet gelijk
  5. Scheid uitvoering en toetsing van de re-integratie

Acture is lid van PPUSZ en ondersteunt dit advies.

De laatste rapporten, berichten & media uit de branche als eerste in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief