Whk-premie laten controleren?

  • Stap 1: Vul het formulier onderaan de pagina in en wij nemen contact met je op.
  • Stap 2: Upload je beschikking en correspondentie van het UWV in ons portaal.
  • Stap 3: Maak je dossier compleet en wij gaan direct voor je aan de slag!
  • Stap 4: Ontvang je nieuwe premie en/of terugbetaling en zie wat je bespaart.

Ben je geen eigenrisicodrager voor de WGA dan betaal je een premiepercentage over het premieloon aan de Belastingdienst. UWV voert dan voor jouw organisatie de WGA uit. Het premiepercentage wordt ieder jaar opnieuw berekend en is gebaseerd op het totaalbedrag aan uitkeringen dat twee jaar eerder is uitbetaald aan de uitkeringsgerechtigden van jouw organisatie. Je betaalt dus indirect nog steeds voor de uitkeringslasten van zieke (ex-) werknemers. En dit maximaal 10 jaar lang!

Voorkom een onnodig hoge Whk-premie

Uit ervaring weten wij dat er regelmatig onjuiste dossiers worden toebedeeld aan werkgevers. Bij sommige organisaties gaat het bij 1 op de 6 dossiers fout! Dit zorgt voor een onnodig hoge premie. Het is daarom belangrijk de Ziektewet- en WGA-instroomlijsten goed te controleren.

Acture gaat voor jou aan de slag

Door een wijziging in de wet worden de Ziektewet- en WGA-instroomlijsten niet meer verstrekt aan werkgevers. Wanneer je Acture machtigt om namens jouw organisatie in bezwaar te gaan, ontvangen we de lijsten wel. Wij controleren de lijsten uitvoerig en zodra we afwijkingen zien, kunnen we inhoudelijk in bezwaar gaan. Met als doel: jouw premie verlagen.

No cure, no pay

Constateren onze specialisten geen onjuistheden op de instroomlijsten, dan heeft inhoudelijk in bezwaar gaan geen zin. Er worden dan uiteraard geen kosten in rekening gebracht. Komen ze wel onjuistheden tegen, dan is wel het verstandig om inhoudelijk in bezwaar te gaan. Onze medewerkers zijn hierin gespecialiseerd en ontzorgen je hier graag bij.

Kans van slagen

In 2022 is 95% van alle zaken waarin onze specialisten mogelijkheden zagen en dus inhoudelijk in bezwaar zijn gegaan met succes afgerond. Voor deze klanten is de premie naar beneden bijgesteld en/of hebben ze met terugwerkende kracht te veel betaalde premies teruggekregen. Besparingen van meer dan € 100.000,- zijn daarbij geen uitzondering! Veel bezwaarzaken over dit jaar lopen nog, maar we zitten nu al op een succespercentage van 79%!

Goed om te weten: sinds dit jaar is er een online omgeving waar je de status van jouw Whk-check kunt volgen. Bovendien hebben we een aantal standaard processen geautomatiseerd waardoor onze specialisten meer tijd kunnen besteden aan het in bezwaar gaan tegen de Whk-beschikking.

Interesse in de Whk-check?

Volg onderstaande stappen:

  • Vul het formulier op de website in; gebruik hiervoor jouw zakelijke gegevens.
  • Je ontvangt van Acture een mail met meer informatie en het verzoek de Whk-beschikking met ons te delen.

Let op: de termijn om in bezwaar te gaan is 6 weken na dagtekening Whk-beschikking.

 

Heb je vragen? Neem dan contact op met onze afdeling Sales Support op telefoonnummer 024 – 8909473 of mail naar salessupport@acture.nl.

 

Wanneer is dit aanbod voor jou niet interessant?

Dat is eigenlijk in slechts drie gevallen:

  • jouw organisatie maakt al gebruik van onze WGA-dienstverlening: in dat geval gaan wij standaard voor je in bezwaar;
  • jouw organisatie is ingeschaald als kleine werkgever. In dat geval is er sprake van een sectorale premie;
  • jouw organisatie heeft de minimale WGA-premie van 0,19% toegekend gekregen. In dat geval heeft bezwaar maken geen zin. De premie kan niet verlaagd worden.

 

 

Vul hier je gegevens in