Waarom zou je?

  • Als eigenrisicodrager ben je verantwoordelijkheid voor het zélf uitvoeren van de Ziektewet, WGA en/of WW.  
  • Hierdoor heb jij maximale grip op de kostenrisico’s bij ziekte of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid van (ex-) werknemers. 
  • De uitvoering van diverse taken die komen kijken bij eigenrisicodragerschap kun jij beleggen bij een gespecialiseerde partij zoals Acture.  
  • Door een samenwerking met Acture word jij als eigenrisicodrager volledig ontzorgt én heb jij grip op verzuim. Acture focust op effectieve schadelastbeheersing, hanteert een maatwerk aanpak die gericht is op het activeren van de werknemer en de snelste route naar herstel en re-integratie. Wel zo prettig in deze krappe arbeidsmarkt. 

Aan de slag met Acture

Acture biedt dienstverlening op maat, van eigen regie tot volledige ontzorging van de uitvoering. Dat doen we voor zowel de Ziektewet, WGA als WW. Uiteindelijk is de oplossing heel simpel: medewerkers zo snel mogelijk weer duurzaam aan het werk krijgen. Wij brengen mensen in beweging en geven daarmee grip op verzuim.

Ziektewetuitvoering                    

Word je eigenrisicodrager voor de Ziektewet, dan ben je zelf verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan, oftewel de uitkering en re-integratie van werknemers die ziek uit dienst zijn gegaan, voor de eerste twee jaren verzuim. Dit vraagt om specialistische kennis en uitvoering van diverse taken. Wij helpen jou daar graag bij! Met een activerende, bewezen aanpak en de beste service. Ontdek meer over hoe Acture effectieve uitvoering bij ziekte biedt.

WGA uitvoering              

Ben je eigenrisicodrager voor de WGA, dan ben je nadat het UWV een WGA-uitkering heeft toegekend tot nog tien jaar verantwoordelijk voor de WGA-uitkering en re-integratie van je ex-werknemers. Een WGA-uitkering wordt toegekend na het al doorlopen van twee jaar verzuim. Het is dus belangrijk om als werkgever je risico’s te kennen en optimaal onder controle te hebben. Langdurige arbeidsongeschiktheid kan namelijk tot hoge kosten leiden. Ontdek meer over hoe Acture niet alleen WGA-dossiers oplost, maar ook actief helpt om instroom te voorkomen.

WW uitvoering

Ben jij werkgever in de sector Overheid of Onderwijs? Dan ben je verplicht eigenrisicodrager voor de WW. Dit brengt verantwoordelijkheden én hoge kosten met zich mee. Acture biedt jou hier maximale ondersteuning bij. Ontdek hoe Acture effectieve kostenbeheersing biedt en actieve begeleiding van werk naar werk.

Maak een afspraak en krijg vrijblijvend advies


Acture
Postbus 6610
6503 GC Nijmegen

info@acture.nl
+31 (0)24–890 94 70

Acture
Wijchenseweg 10
6537 TL Nijmegen

info@acture.nl
+31 (0)24–890 94 70
De route naar Acture

Contact ERD adviesgesprek

"*" indicates required fields

Privacy verklaring*
Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden opgeslagen in de database van Acture. Je kunt te allen tijde jouw gegevens laten wijzigen dan wel laten verwijderen. Daarvoor kun je o.a. gebruik maken van het contactformulier. Jouw gegevens worden niet aan derden ter beschikking gesteld, tenzij anders aangegeven. Jouw gegevens worden op beveiligde servers in Nederland opgeslagen. Voor meer informatie verwijzen wij graag door naar ons Privacy Policy onderaan de website.