Mogen we je beter en sneller helpen?

Kies je profiel en wij passen onze website daar speciaal op aan:

Profiel wijzigen? Dat kan hier

Solliciteer direct

Gezonde voeding

Maak gezonde keuzes

We weten allemaal dat gezond eten belangrijk is voor een goede gezondheid. Maar het is soms lastig goede keuzes te maken. Op de werkplek heb je hier als werkgever invloed op. Zorg dat het makkelijk en aantrekkelijk is om voor gezonde opties te kiezen:  

  • Plaats fruitmanden op de werkvloer waar iedereen gratis vers fruit kan pakken.  
  • Zorg voor snackgroente bij de lunch zoals plakjes komkommer, reepjes paprika en tomaatjes 
  • Voldoende drinken is ook belangrijk, extra lekker én gezond als dit water is. Dus zorg er bijvoorbeeld voor dat er altijd een kan water op de tafel in de vergaderruimte staat, een waterdispenser in de werkruimte staat of deel (gepersonaliseerde) herbruikbare waterflessen uit aan alle werknemers.  
  • Trakteer werknemers eens op een kom verse soep tijdens de lunch. Maak je gebruik van een cateraar? Zorg er dan in overleg voor dat gezonde opties goedkoper zijn dan ongezonde opties en plaats de gezonde opties vooraan.  

Daarnaast doet goed voorbeeld goed volgen
Heb je als bedrijf iets te vieren? Probeer te gaan voor iets feestelijks én gezonds. Doe bijvoorbeeld een tafeltennistafel cadeau aan de medewerkers voor in de ontspanningsruimte, trakteer in de zomer op fruit- of waterijsjes of trakteer op een gezonde(re) taart en deel het recept.  

Is het gebruikelijk dat werknemers trakteren op hun verjaardag?
Maak duidelijk dat gezonde traktaties worden gewaardeerd. Om dit extra positief te stimuleren kun je er een leuke competitie van maken, door medewerkers hun ‘recept voor de lekkerste gezonde traktatie’ in te laten sturen. Laat medewerkers stemmen op het beste idee. Zo kunnen collega’s elkaar enthousiast maken en van elkaar leren.